Grant_webConscensia har valgt å utdele 4 legater til studerende i Ukraina for å støtte fremtidige kandidater i IT branchen. Fakultetet for Computer Science på det katolske universitet i Lviv (CS@UCU) åpnet i 2015, og har nå 40 studenter innefnfor Computer Science. Ved siden av undervisningen, har studentene dannet flere interesseklubber, som Kode-klubben og Frontend-klubben. De har også ukentlig møter med IT-spesialister fra forskjellige firmaer, som deler sine erfaringer. Studentene på dette fakultet er ytterst entusiastiske og motiverte, hvorfor de mottar våre 4 legater.

For å motta et legat, måtte de ta en test. I andre runde, ble også karakterer fra første semester evaluert. Legatets stipender vil blive brukt til å betale for deres undervisning i 2. semester.

Den 3. februar 2016 overrakte Conscensia stipendene til 4 utvalgte studentene som hadde de beste resultater. General Manager ved Conscensia i Ukraina, Nataliya Kyrnychna, uttalte: ”Det er første gang at Conscensia utdeler stipend til studenter ved CS@UCU. Fremover planlegger vi å utvide programmet og lage flere lignende arrangementer. Idéen med et Conscensialegat kom ut i fra ønsket om å bidra til utviklingen av IT-branchen på lang sikt. IT-branchen i Ukraina, og særlig i Lviv, er i en rivende utvikling, og som representant for branchen vet vi, at velutdannede IT-utviklere er viktigst. Det er en stor ære for oss å bidra til at branchen får utdannet de beste kandidater, og det er vi sikre på at kandidater fra CS@UCU blir. Vi håper dette er starten på et godt og fruktbart samarbeide.”

Ved møtet hadde studentene også muligheten for å høre om dagens IT-virksomheter og hvordan man får sin drømmejobb, fortalt av Yaroslav Rozhankivskyy, Delivery Manager ved Conscensia.

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketingkoordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com