Møt Ivan

Møt Ivan

Navn: Ivan
Stilling: Teamleder, Scrum Master og programvareutvikler
Alder: 34
Utdannelse: Kandidat i matematikk og informatikk.
Bopel: Lviv, Ukraina
Fritidsinteresser: Jeg liker å stå på ski, reise, saunaer, spille pool, kjøre på ATV og å lage all slags mat utendørs på grillen.

Kom til Conscensia: 2010

1. Beskriv hva du gjør i ditt arbeide?

Jeg arbeider i et mindre team med tre programvareutviklere her hos Conscensia i Ukraina og vår kunde har også en utvikler hos dem i Danmark. Jeg har forskjellige ansvarsområder; jeg er bl.a. teamleder for vårt ukrainske team, jeg er Scrum Master, jeg koder og jeg er arkitekt på visse deler av det system vi arbeider på.

2. Hvad er det beste ved ditt arbeide?

Jeg har over 10 års erfaring med programvareutvikling og jeg nyter miksen av ledelsesoppgaver og tekniske oppgaver. Det gir en god balanse. Jeg får mulighet for å drive en idé frem til en løsning som fungerer for kunden. Og noen ganger får vi også mulighet for å se hvordan løsningen virker ”ute i den virkelige verden.” Den tekniske utvikling for programvareutviklere er under konstant utvikling, hvilket er svært spendende. Jeg har ingen kjedelige oppgaver da hver dag byr på noe nytt og spennende. Det er derfor jeg gjerne vil beholde mine tekniske oppgaver – altså fortsette med å kode.

3. Hvordan vil du beskrive Conscensia som arbeidsplass?

Jeg er svært glad for Conscensias nye kontorer som er et svært godt arbeidsmiljø. Det er også mulighet for faglig utvikling, vi har gode sosiale tiltak, i alt en god balanse mellom arbeidsliv og privatliv.  Viktigst av alt, danske kunder. Vi samarbeider og arbeider som likeværdige kolleger  hvor mine innspill verdsettes like. Vi kan ha diskusjoner om løsninger og hvor min danske kunde gir meg rom til å være innovativ og jeg får respekt og annerkjennelse tilbake, det er viktig for meg. Conscensias holdning til oss ukrainske kolleger er nok hovedårsaken til at jeg har arbeidet for Conscensia så lenge.

4. Hva motiverer deg i ditt arbeide?

Jeg har stor tilfredshet av å se resultatet av egen kode og av vår samlete innsats. I min funksjon som teamleder gleder jeg meg over når jeg kan motivere kolleger; vi har et felles mål og ved målstregen kan vi se hvordan vores idéer udmøntede sig i en god løsning. Jeg bliver også motiveret når vores kunde anerkender vores arbejde og giver positiv feedback. Det er det bedste ved mit arbejde.

5. Hvorfor har du valgt å jobbe for et dansk sourcingfirma?

Tilbake i 2010, bodde og arbeidet jeg i Kyev og da så jeg en ledig stilling hos Conscensia. Jeg bodde i Lviv som student og kunne riktig godt like byen. Så jeg dro til jobbsamtale med Conscensia og deres danske kunde. Jeg så fort at deres verdier og den måten jobbsamtalen foregikk på at vi var på samme banehalvdel. Ikke kun et fokus på tekniske ferdigheter, men også mine hobbyer, de myke verdier og ikke misnt at de prøvde å lære mig (som person) å kjenne. Det var første gang jeg fikk slike spørsmål i et intevju. Så når også jobben hørtes å være rett så spennende valgte jeg å starte opp hos Conscensia. Så det var den gode magefornemmelsen som gjorde utslaget for meg.