QA – Lavt-hengende frukter i jakten på effektivitet

Hvordan gjør jeg QA

Lavt-hengende frukter i jakten på effektivitet

Hva?

Et tilpasset konsept for forbedring av QA praksis som lar klienten få full effekt av best-i-klassen-praksis.
På leting etter bugs? For Sent! God QA er ikke bugs-jakt; Det er en integrert og kritisk del av produktutvikling. Gjort på en god måte så starter det med behovsverifisering og har ingen slutt. God QA introduserer kritisk kunnskap og erfaring til software-utvikling samtidig med at den borger for utvikling av din standard.

Hvorfor?

QA har potensiale i seg til å spare tid, unngå feil og frustrasjoner samtidig som den kan ta vare på ditt gode renommé. Sagt på annen måte mye penger å spare. Smart bruk av QA gir rask ROI gjennom bedre kontroll over teknisk gjeld. Suboptimale prosesser gir en teknisk gjeldssituasjon. På linje med all annen gjeld må også denne betales tilbake. Jo lengre tid man bruker på betalingen, desto dyrere blir det. Kostnadene ved suboptimale prosesser starter med det samme og tenderer til å vare lenge – noen ganger med en uendelig tidshorisont.
Og hva med ‘team spirit?’ Å arbeide I team som befinner seg foran kurven og har kontroll på kritiske komponenter av produksjonen lar deg holde på gode medarbeidere, det gjør at de opplever tilfredsstillelse i sitt arbeid og forbedrer dermed produktiviteten.

Hvordan?

En gjennomgang av eksisterende prosesser for å sette fokus på områder som kan forbedres resulterer i detaljerte, gjennomførbare veikart til å adressere utfordringer. Typisk vil dette innebære besøk på lokasjonen og en strukturert konsultativ dialog med stakeholders. Men det er absolutt mulig å gjøre dette med elektroniske hjelpemidler – uten betydelig fysisk tilstedeværelse. Follow-up blir vanligvis en styrt change management prosess med kontinuerlig status monitorering for å fange opp avvik.

Konklusjon

Det kan synes paradoksalt, men målet er ikke å eliminere feilkoding. Målet er å skape et robust system: som skal produsere høyest mulig nivå på kvaliteten av koding på en daglig basis og som arbeider utrettelig for å oppnå dette. Det er det some er god QA. Jo mer målrettede dine beslutninger er i løpet av prosessen desto høyere sannsynlighet er det for at den kodingen som implementeres vil samsvare med behovet. Dette er kvalitet.

For å sitere en klient:

“Vi innså ikke at a QA (Quality Assurance) kunne linkes til hele utviklingsprosessen. Vårt ukrainske team lead gav oss denne input. Vi fulgte hennes anbefaling og inkluderte en QA ressurs i teamet. Det har vi ikke angret på et sekund. En QA ressurs er ikke bare en som tester, men denne personen involveres fra begynnelsen av utviklingsprosessen. Utviklerne tenker mye på hvordan løsningen skal kodes mens QA spør de viktige og produkt-relaterte spørsmålene. Vår QA er også interessert I anvendelighet og design, så hun koordinerer kommunikasjonen og alt materialet til designeren. Det er vår måte å sikre kvalitet fra prosjektets begynnelse”

Kenneth Jensen, Head of Development at Flexybox.

Interessert?

Send meg noen linjer på vovrebo@conscensia.com eller gi meg et signal på +47 951 67 605

 

 

 

 

 

Vidar Øvrebø, Regional Sales Director, Norge og Sverige

Kontakt Conscensia

Fornavn: (*)

Etternavn: (*)

E-postadresse: (*)

Din beskjed: (*)

Jeg gir herved samtykke til at Conscensia A/S må behandle og oppbevare de inntastete opplysninger om meg i forbindelse med innendelse av dette formularet.

Les våre personvernregler her.